Ghid esențial de securitate cibernetică pentru întreprinderile mici
Incidentele de securitate cibernetică pot avea un impact devastator asupra afacerilor, cu o pierderi de cateva milioane de euro in anul 2020. Cu toate acestea, costul se poate extinde mult dincolo de finanțare, iar întreprinderile mici pot să nu reziste loviturii reputației lor.
Deși securitatea cibernetică este un domeniu extins, există multe domenii în care întreprinderile mici pot lua măsuri rapide. Acești pași proactivi pot preveni sau reduce în mod semnificativ impactul celor mai frecvente incidente.
Întrucât lumea devine digitală, este și mai urgent ca proprietarii de mici afaceri să se ocupe de apărarea lor cibernetică.
Deși este posibil să nu doriți să dedicați timp pentru a înțelege complexitatea securității cibernetice, viitorul afacerii dvs. poate depinde de faptul că faceți acest lucru.
Acest ghid este destinat proprietarilor de întreprinderi mici care au orice formă de active digitale (acesta poate fi orice lucru conectat, chiar și un simplu e-mail de afaceri). Investeste putin din timpul tau astfel incat afacerea dvs. poate continua să crească, inovați și creați valoare pentru clienții dvs.
4 Tipuri principale de amenințări de securitate cibernetică
Amenințări persistente avansate (APT)
Aceste atacuri vizate pe termen lung sunt destinate în principal să fure, să spioneze sau să perturbe. Intruziunea în rețele poate fi efectuată pe furiș și în diferite etape. Odată ce accesul este câștigat, atacatorii nu pot face nici măcar nimic pentru perioade lungi de timp – așteptând momente strategice pentru a lovi.
Deniul de serviciu distribuit (DDoS)
Atacurile DDoS sunt destinate să perturbe operațiunile unei rețele sau site-uri web prin inundarea cu cereri și informații. Când serverul nu mai poate face față inundației, serviciile vor începe să eșueze și, în cele din urmă, vor fi închise.
Phishing
Atacurile de phishing urmăresc în mod normal să capteze acreditări ale utilizatorilor, precum nume de utilizator și parole, sau chiar informații financiare.
Ransomware
În ultimii ani, Ransomware a câștigat popularitate și vizează o gamă largă de victime. Victimele care nu știu pot găsi întregul hard disk criptat cu o notă prin care le cere să plătească o „răscumpărare” pentru o cheie de decriptare. Utilizatorii care nu plătesc în mod normal își pierd toate datele.
Cu atât de multe tipuri de atacuri pe care hackerii le pot efectua, proprietarii de afaceri ar trebui cel puțin să ia act de anumite tangențe cheie. Indiferent de obiectivul lor principal, oricare dintre aceste metode poate provoca daune afacerii dvs.
După cum puteți vedea, există atât de multe puncte potențiale de intrare în care un hacker poate avea acces la orice parte a operațiunilor companiei dvs. Din păcate, pentru întreprinderile mici să construiască rețele solide în spatele unor firewall puternice poate fi puțin costisitor.
Pentru a rezolva această problemă, este posibil să implementați cel puțin o securitate rudimentară la nivel de dispozitiv pentru a vă îmbunătăți apărarea.
1. Păstrați copiile de rezervă ale datelor
Toate întreprinderile ar trebui să facă copii de rezervă regulate ale datelor importante. Datele critice, cum ar fi detaliile clienților, facturile, informațiile financiare și multe altele, sunt vitale pentru afacerea dvs. Dacă aceste date se pierd, ar fi un dezastru.
Crearea copiilor de rezervă regulate poate asigura că toate datele importante pot fi restaurate în orice moment. Chiar și mai bine, copiile de rezervă pot fi automatizate cu ușurință, astfel încât forța de muncă să nu fie irosită în a face lucruri de rutină de genul acesta. Utilizarea stocării în cloud înseamnă că datele dvs. sunt separate de locația dvs. geografică, reducând riscul de daune fizice.
2. Activați firewall-urile
Multe companii rulează computere pe Microsoft Windows, care vine cu un utilitar firewall încorporat. Aceste versiuni bazate pe software sunt mai puțin eficiente decât firewall-urile hardware, dar cel puțin oferă o protecție de bază.
Firewall-urile bazate pe software pot monitoriza traficul de date în interiorul și în afara dispozitivelor, acționând ca un agent de securitate al dispozitivului dvs. Dacă rulați Windows, asigurați-vă că mențineți Paravanul de protecție Windows pornit.
3. Păstrați software-ul actualizat
Unul dintre cele mai frecvente moduri în care hackerii au acces la sisteme este prin vulnerabilitățile software-ului. Toate software-urile prezintă puncte slabe, iar dezvoltatorii lansează adesea patch-uri și actualizări ori de câte ori închid aceste lacune.
Dacă nu vă asigurați că toate programele pe care le utilizați sunt actualizate, acest lucru vă va crește profilul de risc. Păstrarea atât de multe dispozitive la zi poate fi o treabă dificila, mai ales dacă nu aveți un departament IT la care să apelati.
4. Utilizați întotdeauna aplicații de securitate Internet (Antivirusi)
Software-ul antivirus trebuie utilizat pe toate dispozitivele, de la PC-uri la laptopuri și telefoane mobile. Cele mai reputate companii de securitate pe internet au planuri speciale pentru proprietarii de întreprinderi mici care le vor permite să protejeze toate dispozitivele cu o singură licență.
De asemenea, puteți alege dintre diferite tipuri de aplicații de securitate Internet. Unele versiuni de bază pot oferi doar funcții antivirus, în timp ce versiunile mai cuprinzătoare vor fi complet încărcate cu mai multe funcții.
Concluzie
Criminalitatea informatică este una dintre cele mai mari amenințări pentru companii din întreaga lume. Un incident care durează câteva secunde poate avea un impact mare asupra companiei. Pe măsură ce tehnologia se răspândește și mai mult, cu toții trebuie să ne facem partea pentru a combate aceste amenințări.
De la utilizarea aplicațiilor de securitate la învățarea și realizarea celor mai bune practici, fiecare lucru pe care îl facem ne poate ajuta să ne reducem riscul. Înțelegând potențialul risc și cum să ne apărăm împotriva lor, fiecare contribuie la transformarea internetului într-un loc mai sigur.